Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Постен борш с много зеленчуци

Постен борш с много зеленчуци

Постен борш с много зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Богат постен борш с изобилие от зеленчуци"

Необходими продукти

  • зелен боб - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • зеле - 200 грама
  • броколи - 2 големи рози
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 3 броя
  • домати - 1 брой
  • магданоз
  • грах - 3 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и наситнете зеленчуците. Прясното зеле нарежете на тънки лентички.

Загрейте олио в тенджера и задушете всички зеленчуци (без чесъна и домата) за около 3 минути.

След това прибавете чесъна и настъргания домат. Разбъркайте и налейте гореща вода, която трябва да покрие зеленчуците.

Варете борша около половин час. След това овкусете с риган, сол и черен пипер.

Пуснете накъсаните розички от броколи и варете още 10-тина минути.

Накрая поръсете с магданоз и сервирайте.

Постният борш с много зеленчуци е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: