Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Застроена супа от печурки

Застроена супа от печурки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Застроена супа от печурки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Супа от печурки, за чиято рецепта всеки, който я е опитал, пита"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г печурки
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • зехтин - 90 мл
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • вегета - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • За застройка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на големи парченца, а измитите гъби на тънки филийки.

Настържете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с мазнина за няколко минути.

Добавете доматеното пюре и предварително пресования чесън.

Бъркайте за кратко и сипете малко водичка.

Добавете след няколко минути гъбите и ги запържете за няколко минути.

Разтворете зеленчуковата подправка, солта и розмарина в 1.2 л вода.

Варете гъбената супа около 30 минути.

Пригответе застройката от жълтъците, киселото мляко, солта и лимоновия сок.

Махнете супата от огъня и налейте два черпака от супата в застройката, след което я върнете в гозбата.

Застроената супа от печурки е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: