Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с фиде и шийтаке

Гъбена супа с фиде и шийтаке

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
453916k537
Гъбена супа с фиде и шийтаке
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4
"Точно такава гъбена супичка със сигурност не сте опитвали, а трябва"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 тънки
  • гъби шийтаке - 200 грама (без пънчетата)
  • пресен чесън - 3 стръка
  • лайм - 1 брой
  • шафран - 1 щ.
  • вода - около 1.1 литра
  • зехтин - 25 мл
  • сол
  • фиде - 60 грама (фино)
  • черен пипер - 2 щ.
  • сусамово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на тънки кръгчета.

Загрейте малко олкио в тенджера, запържете ги за 1-2 минути и след това сложете капака и задушете за още 2 минути.

Прибавете наситнения чесън, пържете още 2 минутки. Прибавете почистените и нарязаните гъби шийтаке, сипете вода/зеленчуков бульон.

Разбъркайте и поръсете с черен пипер, шафран и сол.

Варете гъбената супа около 15 минути. Прибавете фидето и малко настъргана кора от лайм.

Гответе до сваряване на фидето.

Сервирайте супата в купички, като я поръсите със сок от лайм и струйка сусамово олио.

Гъбената супа с фиде и шийтаке е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: