Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Безмесна мусака с тиквички и картофи

Безмесна мусака с тиквички и картофи

Безмесна мусака с тиквички и картофи
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"На мусаката не ѝ трябва месо, за да е вкусна - тази рецепта го доказва"

Необходими продукти

  • моркови - 6 бр.
  • тиквички - 400 г
  • картофи - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • копър - пресен няколко стръка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз - пресни стръкове
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквичките на кубчета. Същото направете и с картофите. Смесете с нарязаните моркови, магданоз и копър.

Посолете, добавете черен пипер. Сипете в тава и поръсете мазнина. Разбъркайте и сипете вода.

Печете мусаката от тиквички, докато омекнат зеленчуците. През това време пригответе заливката.

Разбийте брашното, яйцата и млякото. Залейте безмесната мусака и печете до готовност.

Безмесната мусака с тиквички и картофи е страхотна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: