Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Панирани дробчета по селски

Панирани дробчета по селски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Страхотно бирено мезенце са тези панирани дробчета"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • яйца - 2 - 3 броя (3, ако са малки)
  • брашно - 1 к. ч.
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета.

Загрейте вода в тенджера и бланширайте дробчетата за 3-4 минути. Извадете и ги отцедете, срежете ги на две.

Разбийте в купа яйцата, добавете към тях брашното и киселото мляко. Към получената каша сипете сол и черен пипер.

Оваляйте всяко дробче и изпържете в загярта мазнина.

Отцедете ги върху кухненска хартия и поднесете биреното мезе топло.

Панираните дробчета по селски са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: