Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч по манастирски

Постен гювеч по манастирски

Постен гювеч по манастирски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Чуден постен гювеч по манастирски"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 малка
  • картофи - 5 - 6 броя
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • домати - 3 броя
  • моркови - 1 брой
  • патладжани - 1 малък
  • грах - 1 к.ч. от консерва
  • бамя - 1 шепа
  • царевица - 1 к.ч. от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на едри кубчета картофи. Прехвърлете ги на дъното на гювеча.

Нарежете на кубчета чушките, патладжана и тиквичката. Моркова нарежете на едри кръгчета, а моркова на полумесеци.

Към нарязаните зеленчуци добавете граха, бамята и царевицата, както и нарязаните на ситно домати.

Сипете всичко в гювеча. Поръсете със сол, червен пипер и брашно. Сипете олио и 1.5 ч.ч. топла вода.

Сложете гювеча в студена фурна и включете на 220 градуса. Печете до готовност.

Постният гювеч по манастирски е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: