Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на скара по средиземноморски

Шаран на скара по средиземноморски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
3
Шаран на скара по средиземноморски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Хубаво е човек да си хапне малко печена рибка"

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на порции с остър нож.

Нарежете чесъна на много ситно.

Осолете рибата добре и я овкусете с чесъна, черния пипер, мащерката, зехтина и виното.

Оставете рибата да престои за няколко часа в маринатата и след това я опечете на скарата.

Поднесете печената риба с гарнитура по избор и резени лимон.

Шаранът на скара по средиземноморски е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: