Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран паламуд с яйца и брашно

Паниран паламуд с яйца и брашно

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Паниран паламуд с яйца и брашно
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Никога не можем да минем само с няколко парчета от тази панирана рибка"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 килограм
  • лимони - 1 брой
  • яйца - 3 разбити
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата и я нарежете на котлети. Поръсете паламуда с черен пипер и сол.

Загрейте достатъчно количество олио в дълбок тиган.

В купичка разбийте яйцата, а брашното сипете в чиния.

Потапяйте всяко парче риба в яйцата и брашното.

Изпържете рибата до готовност. Полейте с лимонов сок и поднесете.

Панираният паламуд с яйца и брашно е вкусен и лесен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: