Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа брашното, захарта, ванилията и нарязаното на кубчета масло, докато се получат маслени трохи.
Добавете един по един жълтъците и замесете тесто.
Покрийте го със стреч фолио и го сложете в хладилник за около 30 минути.
Накъсайте го след това на топчета и ги оформете като подкови.
Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги печете за около 12 минути на 180 °C.
Загрейте течната сметана и я смесете с нарязания шоколад и рома. Сложете я в хладилник.
Разбийте крема с миксер и го сипете в пош с накрайник.
Добавете от него върху половината подкови и ги захлупете с другата половина.
Поръсете готовите слепени сладки с пудра захар.
Поднесете ги на вашите гости с чаша кафе или топъл шоколад.
Слепените сладки Подкови са много вкусни.