Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Новогодишни свински пържоли

Новогодишни свински пържоли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Новогодишни свински пържоли
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вече знаем какво ще готвим за Новогодишната вечер - вкусни свински пържолки"

Необходими продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • домати - 1 бр. сочен
  • червено вино - 300 мл
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • мащерка - 1 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските котлети в намазнена със зехтин тава и ги поръсете с подправките.

Наредете отгоре нарязания на полумесеци лук и настържете един сочен домат.

Залейте всички продукти с виното и ги покрийте с прозрачно фолио.

Оставете ги в хладилник за 12 часа.

Извадете ги, оставете ги малко да постоят на стайна температура и ги сложете да се печат на 200 °C за около 15 минути, а след това намалете градусите на 180 °C и ги оставете още 35 минути.

Малко преди да извадите печеното свинско го поръсете със сол.

Поднесете го с гарнитура по избор.

Новогодишните свински пържоли са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: