Начин на приготвяне
Смесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване.
Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час.
Почистете и наситнете ябълките. Поръсете ги с канелата и двата вида захар, разбъркайте.
Разточете на много тънка кора тестото. Намажете кора с разтопеното масло и поръсете с малко захар. Сипете ябълките и поръсете с останалата захар. Натрошете отгоре орехите и навийте на руло щрудела.
Прехвърлете го в тава за печене и го намазнете с още масло.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете щрудела 20 минути, извадете го и го намажете пак с масло. Върнете във фурната за 15 минути.
Извадете готовия щрудел, намазнете го последно и го оставете да се охлади. Поръсете го с пудра захар и поднесете.
Най-вкусният щрудел с ябълки е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за щрудел като този класически виенски щрудел.