Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на парчета, поръсете я с малко захар и я сложете да се пече.
Оставете я след това да изстине и я пасирайте заедно с канелата, индийското орехче и джинджифила.
Запечете леко лешниците в сух тиган за няколко минути и ги разбъркайте. Оставете ги да се охладят и ги смелете в блендер.
Какаовите бисквити също блендирайте на прах и ги изсипете заедно с лешниците и предварително разтопеното масло във форма с падащо дъно.
Разпределете сместа равномерно и хубаво притиснете бисквитения блат.
Сложете го в хладилник за 30 минути, за да стегне.
През това време смесете крема сиренето, меда, маскарпонето и 2/3 от тиквеното пюре.
Разбийте сладкарската сметана с миксер и я добавете на части към другата смес със силиконова шпатула.
Разстелете готовия крем равномерно върху бисквитения блат, загладете го хубаво и върнете тиквения чийзкейк в хладилника за поне една нощ.
На другия ден го намажете с останалото тиквено пюре и го поръсете с настърган черен шоколад.
Чийзкейкът с тиква и маскарпоне е много вкусен - чудесно допълнение към всяка вечеря.
Да ви е сладко!