Начин на приготвяне
Почистете аспержите от твърдите и жилави части.
Отрежете връхчетата им и ги запържете в голям тиган с малко зехтин за няколко минути.
Извадете ги и в същия тиган запържете останалата част от аспержите заедно със скилидките чесън, като преди това сте ги нарязали на парчета.
Налейте вода и ги дръжте върху огъня за около 20 минути.
Сварете яйцата и отделете белтъците от жълтъците.
Добавете жълтъците при аспержите заедно с останалия зехтин, оцета и солта.
Блендирайте всички продукти до гладка консистенция.
По желание разредете испанското гаспачо с още вода и добавете сол и оцет.
Оставете го да изстине и го приберете в хладилник.
При поднасяне поръсете студената супа с рендосани сварени белтъци.
Испанското зелено гаспачо е много вкусно.