Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек с ориз и дреболии

Пълнен заек с ориз и дреболии

Пълнен заек с ориз и дреболии
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
3
"Заешкото е едно от любимите ни месца, затова е добре да го готвим по най-добрите рецепти"

Необходими продукти

  • заек - 1 цял
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ориз - 1 ч.чаша
  • вода - 1 ч.чаша
  • лук - 1 глава
  • карантия - дреболиите на заека
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре заека.

Измийте и нарежете дреболийките. Загрейте олио в дълбок тиган и ги задушете заедно с нарязания лук.

Добавете измития ориз, овкусете със сол, черен пипер и джоджен. Пържете докато зърната ориз станат стъклени.

Напълнете заека с тази плънка и зашийте отвора.

Сложете го в тава за печене. Ако е останала плънка, разпределете я отстрани.

Сипете чаша вода и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете заека около 90 минути. Накрая махнете фолиото и запечете заека до апетитен загар.

Пълненият заек с ориз и дреболии е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: