Edin.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Ориенталска баклава на охлювчета

Ориенталска баклава на охлювчета

Ориенталска баклава на охлювчета
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Във всеки миг можем да си хапнем от тази баклава без никакви угризения"

Необходими продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • кори за баница - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • краве масло - 60 г
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите за баница. Поръсете разтопеното масло, смлени орехи и захар.

Поставете още една кора, пак нанесете плънка и редете така до 6 бр. кори. Навийте на руло и нарежете на охлювчета.

Наредете в намазнена тава и поръсете с масло. Печете сочната баклава на ниски градуси.

Оставете да изстине и полейте баницата с горещ захарен сироп, който се приготвя от чаша вода, чаша и половина захар, ванилия и канела.

Ориенталската баклава на охлювчета е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: