Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с бутер тесто и шоколад за закуска

Охлювчета с бутер тесто и шоколад за закуска

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Охлювчета с бутер тесто и шоколад за закуска
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако всяка сутрин тези охлювчета ни чакат за закуска, бихме били дори рано сутрин много, много щастливи"

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • течен шоколад - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете бутертестото от фризера и го оставете за около 30 минути на стайна температура.

Разточете го след това и с остър нож го разделете на две части.

Намажете една половина с течен шоколад и започнете да я навивате от долната хоризонтална страна нагоре до пълното ѝ завиване.

Разрежете навитото бутертесто на филийки - по този начин се получават сладки охлювчета.

Наредете ги в тава за печене и ги намажете с прясно мляко и разбит жълтък.

Сложете ги да се печат за около 20 минути на 160°C.

При изваждане ги поръсете с пудра захар.

Охлювчетата с бутер тесто и шоколад за закуска са наистина много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: