Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Бързи кренвиршки с бутер тесто

Бързи кренвиршки с бутер тесто

Бързи кренвиршки с бутер тесто
Снимка: Росица Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
16
"Още от вечерта си мечтаем как сутринта ще хапваме от тези кренвиршки"

Необходими продукти

  • кренвирши - 3 - 4 броя
  • брашно - 250 грама
  • масло - 250 грама нарязано на кубчета
  • вода - 80 мл (студена)
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с масло до получаване на маслени трохи. Сипете солта във водата и започнете да добавяте с лъжица към трохите. Размесвайте с помощта на вилица. Водата може да бъде повече или по-малко - зависи от брашното.

Сипете брашно върху плота и разточете полученото тесто на кора с правоъгълна форма и дебелина около 1 см.

Мислено разделете кората на 3 части. Долната кора загънете към средата и покрийте с горния край. Получения пакет завъртете на 90 градуса и го разточете.

Отново загънете по същия начин и завъртете на 90 градуса, разточете и направете още едно прегъване, завъртане и накрая разточване.

Последно сгънете бутертестото и го завийте с фолио. Приберете във фризер, за да се охлади за няколко часа.

Извадете и го разточете на кора, дебела около 5 мм. Сложете кренвиршите по дължина и навийте на руло. Полученото руло нарежете на парчета.

Покрийте тава с хартия за печене и нарежете кренвиршките.

Загрейте фурната на 220 градуса. Изпечете закуските до готовност.

Бързите кренвиршки с бутер тесто са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: