Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с картофи и гъби в гювеч

Свински джолан с картофи и гъби в гювеч

Свински джолан с картофи и гъби в гювеч
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3
"Страхотно се комбинират вкусовете от всички продукти в този гювеч"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 брой
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 4 броя
  • кафяви печурки - 5 - 6
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана, след което го подсушете старателно. Овкусете го с червен и черен пипер, сол и суха мащерка. Приберете в хладилник за няколко часа.

Намазнете дъното на гювеч и сложете целите скилидки чесън (необелени), разположете отгоре джолана.

Сипете малко вода, сложете капака на гювеча и го сложете в студена фурна. Печете на 220 градуса за един час, след това намалете градусите на 150.

Обелете и нарежете морковите, гъбите, лука и картофите. Овкусете ги с олио и сол, добавете към тях царевичното брашно.

В средата на печенето извадете гювеча и разположете зеленчуците около джолана.

Свинският джолан с картофи и гъби в гювеч е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: