Тава Джигер

ЗориЗори
Новак
15515k
Тава Джигер
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разкошно бирено мезенце"

Необходими продукти

  • брашно - смес от 300 г пшенично и 150 г царевично
  • черен дроб - 1 килограм (телешки или агнешки)
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете черния дроб от жилите и ципите. Нарежете го на тънки ивици по дължина.

В подходяща купа смесете пшеничното и царевичното брашно. Добавете към тях черен пипер.

Подсушете добре дроба и го оваляйте много добре в брашното.

Прехвърлете оваляния дроб в гевгир, за да изтупате излишното брашно.

В дълбок тиган загрейте повече олио. Изпържете дроба до готовност и го отцедете върху кухненска хартия.

Поднесете биреното мезе топло.

Тава Джигер е много вкусно ястие, опитайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: