edin.bg»Рецепти»Предястия»Бирено Мезе»Панираните тиквички на италианските баби

Панираните тиквички на италианските баби

Панираните тиквички на италианските баби
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Ето как италианските баби поднасят панираните тиквички - да не забравите и млечния сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете тиквичките, нарежете ги напречно на две. След това разрежете на дебели филийки, а всяка една - на пръчици. Посолете ги.

Отделно разбийте яйцето и го смесете с мляко.

Смесете галетата с настъргания пармезан и наситнения копър.

Оваляйте всяка пръчица тиквичка в брашно, след това потопете в яйцето и накрая - в сместа с галетата.

Сложете хартия за печене в тава и наредете пръчиците.

Поръсете със зехтин.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете вкусното бирено мезе до приятен загар.

Панираните тиквички на италианските баби са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: