Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Крем панакота с пресни ягоди

Крем панакота с пресни ягоди

Крем панакота с пресни ягоди
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сметана - 250 мл течна
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 капсула
  • захар - 6 с.л.
  • ягоди - 400 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • мента - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера прясното мляко, сметаната и 3 с.л. от захарта.

Сложете ги на котлона и оставете сместа да загрее добре, но внимавайте - не трябва да завира.

Смесете единия желатин с вода и го оставете да набъбне.

След това го добавете към млечната смес и я разбъркайте добре.

Разпределете сместа в чаши, които са леко под наклон - сложете ги в хладилника.

Смелете през това време ягодите в блендер с останалата захар.

Изсипете сместа в малка касерола и я сложете на котлона, докато се разтопи захарта.

Махнете я от котлона и сипете в нея второто пакетче желатин, което предварително сте накиснали във вода.

Разбъркайте сместа и я оставете леко да се охлади.

Разпределете я в чашките с вече стегналия бял крем и отново ги върнете в хладилника.

По желание при сервиране поднесете вкусната панакота с листенца свежа мента.

Страхотен десерт - всички вкъщи ще го харесат.

Насладете се на този крем панакота с пресни ягоди.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: