Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Задушено свинско с гъст сос

Задушено свинско с гъст сос

Задушено свинско с гъст сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Рано е, но ние дори сега бихме си хапнали от това крехко свинско в сосче"

Необходими продукти

  • праз - 2 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • свинско месо - 600 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 70 мл
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка
  • риган
  • вода - за доливане
  • дафинов лист - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребно и запържете свинските късчета от всяка страна. Добавете наситнените моркови и лук. Запържете.

Поръсете с мащерка, риган, черен пипер и сол. Щом зеленчуците омекнат, добавете виното и оставете на слаб котлон.

Добавете доматеното пюре към вкусния кебап, разбъркате и сипете вода. Сложете дафиновия лист.

Оставете задушеното свинско да се готви, като разбърквате периодично.

Задушеното свинско с гъст сос е готово да бъде поднесено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: