edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Пържени содени гевреци

Пържени содени гевреци

Пържени содени гевреци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции30
"Вече нямаме търпение отново да усетим аромата на тези содени гевречета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и добавете към тях солта, захарта, ригана и червения пипер.

Угасете содата в киселото мляко. Когато щупне, прибавете го към яйчената смес. Сипете олиото и натрошете сиренето.

Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Изсипете вътре течните съставки и постепенно замесете меко тесто.

Разточете готовото тесто на кора, която е дебела около 1.5 см. Вземете чашка с остър ръб и изрежете кръгчета от тестото. След това, с по-малка чашка, в самите кръгчета изрежете дупки.

Загрейте повече олио в тиган и пускайте вътре гевречетата. Пържете ги до готовност и от двете страни.

Пържените содени гевреци са много вкусни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: