Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Свински бъбреци с праз на тиган

Свински бъбреци с праз на тиган

Свински бъбреци с праз на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Овкусете свинските бъбреци добре и ги поднесете като бирено мезенце"

Необходими продукти

  • праз - 1 стрък
  • свински бъбреци - 6 броя
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете свинските бъбреци на две части, след което ги накиснете в студена вода, в която сте сипали 3 лъжици оцет. Приберете в хладилник и оставете да престоят няколко часа.

Измийте бъбреците и ги сварете в подсолена вода. Нарежете ги.

Загрейте олиото в тиган. Добавете нарязания праз, виното и бъбреците, пържете до готовност.

Овксуете биреното мезе с посочените подправки. Украсете по избор и сервирайте веднага.

Свинските бъбреци с праз на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: