Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Турска млечна телешка чорба

Турска млечна телешка чорба

anka_neykovaanka_neykova
Новак
16
Турска млечна телешка чорба
Снимка: anka_neykova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"И втора, и трета паничка ще искате от тази млечна телешка чорбичка"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 200 грама
  • телешко месо - 500 грама
  • вода - 900 мл (гореща)
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • яйца - 1 брой
  • за заливката
  • лют червен пипер - люспи
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете нарязаното на парченца месо в тенджера. Залейте с горещата вода и варете до пълна готовност на телешката.

В друга тенджерка загрейте маслото и запържете наситнения лук за 3 минути. Добавете свареното телешко и пържете още 3 минути. Сипете около 700 мл бульон от варнето.

В отделен съд направете застройката. За целта смесете киселото мляко с яйцето и 2 лъжици брашно.

Когато телешката супа кипне, вземете с черпак от бульона и разредете застройката. Внимателно върнете в тенджерата и посолете.

Запържете маслото с лютия пипер на люспи и сипете в готовата супа.

Турската млечна телешка чорба е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: