edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Табиетлийска Шкембе Чорба

Табиетлийска Шкембе Чорба

Табиетлийска Шкембе Чорба
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
14/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Хайде на вкусната шкембе чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистеното шкембе и го сварете до готовност. Ако имате тенджера под налягане, ще се свари много по-бързо.

Нарежете на кубчета или ивички свареното шкембе.

Отделно разбийте яйцата в двата вида мляко.

Загрейте олио/масло в тенджерка и запържете брашното, като не спирате да бъркайте. На тънка струя добавете сместа с яйцата и малко топла вода, като не спирате да бъркате.

Прибавете шкембето и варете до чорбата до клокване.

Отделно пригответе запръжка за шкембе чорбата от загрято олио и червения пипер. Добавете преди да свалите от огъня.

Поднесете готовата шкембе чорба с оцет със счукан оцет и лют пипер.

Табиетлийската Шкембе Чорба е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: