edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Табиетлийска яхния с кюфтета

Табиетлийска яхния с кюфтета

13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Ако ще е яхнийка, да е табиетлийска с кюфтета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусете с магданоз, чубрица, яйце, галета, сол, черен пипер, объркайте добре.

Намазнете тава, подредете в нея оформените кюфтенца, които предварително сте оваляли в брашно.

Картофите обелете, нарежете на две и подредете при кюфтенца. Добавете нарязания на ситно лук при кюфтетата с картофи. Запечете за 15 мин. на 220 градуса.

Нарежете доматите, ако са по-големи парченца. Добавете при ястието заедно със сока.

Запечете вкусната яхния с кюфтета за 40 мин. на 200 градуса.

Поръсете табиетлийската яхния с кюфтета с копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: