edin.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Козунаци»Козунак на конци в хлебопекарна

Козунак на конци в хлебопекарна

Козунак на конци в хлебопекарна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Оставете да се активира. Разбийте захарта с яйцата.

Сипете двете смеси във формата на хлебопекарната, добавете ванилиите и настърганата кора от лимон. Сипете предварително пресятото брашно. Разбъркайте с шпатула.

Включете на програма месете за 15 мин. - направете го общо три пъти, добавяйки маслото, докато козуначеното тесто поеме.

Преминете на програма месен и втасване на козунака в хлебопекарна.

Стафидите накиснете заедно с боровинките в рома. Разделете тестото на две топки и във всяка сложете от плодовете.

Една топка сложете обратно в съда с програма печене. Щом вкусния козунак се запече, намажете с жълтък и поръсете със захар. Допечете до готовност.

Другата топка направете на три фитила и плитка. Намажете с жълтък и поръсете със захар отново.

Прехвърлете го в тава с хартия за печене. След като бухне, го изпечете на 180 градуса във фурна.

Козунакът на конци в хлебопекарна е готов!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: