Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Селски сладки с мас и мармалад

Селски сладки с мас и мармалад

Селски сладки с мас и мармалад
Снимка: Анонимен
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни масленки от едно време, в които има и мармалада, за да не са ви прекалено сухи"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • мармалад - шипков, пълнеж
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - за овалване
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста и я смесете със захарта и киселото мляко. Разбийте и добавете бакпулвера, лимонената киселина, яйцето и ванилия.

Разбъркайте и добавяйте на части брашното, колкото поеме, до замесване на меко тесто. Не трябва да лепне.

Оставете масленото тесто за 20 мин. да втаса. Откъснете от него малки топчета, раздърпайте ги и по средата сипете малко от мармалада. Завийте и оформете масленките.

Наредете готовите сладки в тава и печете на 200 градуса, докато порозовеят.

Щом са готови, оваляйте в пудра захар и поднесете селските сладки с мас и мармалад.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: