Начин на приготвяне
Нарежете на дребно лука и го запържете в тенджера. Добавете каймата, размита с 1/2 ч.ч. вода и раздробете на трохи. Добавете измития и отцеден ориз.
Запържете, овкусете с червен пипер и сипете с вода 1:2, 5-3 части. Варете до готовност на ориза. Овкусете с всички подправки.
Чуквам яйцето и добавям пресования чесън в плънката за чушките. Разбъркайте енергично.
Измийте и почистете чушките. Напълнете ги със сместа. Сложете парче домат или морков на отвора на всяка от класическите пълнени чушки.
Оваляйте в брашно и подредете в тава за печене. Напълнете я с вода почти до повърхността. Полейте с олио и печете до готовност от двете страни.
Когато извадите тавата, за да обърнете чушките с кайма, изсипете отделения сос в тенджера. Той ще ви необходим за приготвяне на соса за чушките.
Пълнените чушки класик печете, докато станат готови.