Пълнени чушки класик

ПетяПетя
Новак
8280
Пълнени чушки класик
Снимка: Петя
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Няма как да сбъркате аромата на класическите печени чушки с плънка"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • чушки - 18 бр.
  • кимион - 1 щипка
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука и го запържете в тенджера. Добавете каймата, размита с 1/2 ч.ч. вода и раздробете на трохи. Добавете измития и отцеден ориз.

Запържете, овкусете с червен пипер и сипете с вода 1:2, 5-3 части. Варете до готовност на ориза. Овкусете с всички подправки.

Чуквам яйцето и добавям пресования чесън в плънката за чушките. Разбъркайте енергично.

Измийте и почистете чушките. Напълнете ги със сместа. Сложете парче домат или морков на отвора на всяка от класическите пълнени чушки.

Оваляйте в брашно и подредете в тава за печене. Напълнете я с вода почти до повърхността. Полейте с олио и печете до готовност от двете страни.

Когато извадите тавата, за да обърнете чушките с кайма, изсипете отделения сос в тенджера. Той ще ви необходим за приготвяне на соса за чушките.

Пълнените чушки класик печете, докато станат готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: