Гъста гъбена каша

Гъста гъбена каша
Снимка: Албена Асенова
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Приятен апетит с тази вкусна гъбена кашичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука и чесъна. Запържете ги в олио и краве масло. Обелете и почистете гъбите.

Нарежете някои на филийки, а други на ситно. Сложете ги при лука да се запържат. Овкусете с червен пипер. След като придобият кафеникав загар, се вадят.

Намалете степента на котлона и в тази мазнина запържете брашното. Разбъркайте, разреждайки на няколко пъти с 500 мл топла вода.

Разбъркайте лесната каша до гладкост. Щом стане по-гъста, върнете лука и гъбите.

Овкусете гъбената каша с черен пипер и сол.

Поръсете с мащерка и след 5 мин. гъстата гъбена каша е готова и трябва да бъде подправена с 2 с.л. лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: