Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Домашна свинска пастърма

Домашна свинска пастърма

Домашна свинска пастърма
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ако все още се чудите за подходяща рецепта за домашна свинска пастърма, днес е щастливият ви ден"

Необходими продукти

  • свинско каре - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 пакетче
  • морска сол - 1 кг
  • за овалване
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • чубрица - ронена
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското каре от всички ципи и го разрежете по дължина на две части.

Изсипете част от морската сол по дъното на широка тава и отгоре сложете месото.

Покрийте го с още морска сол и го сложете в хладилник за 24 часа.

След това време измийте месото добре.

Разтворете лимонената киселина в 600 мл студена вода и сложете месото в нея - оставете го да престои за около 2 часа.

Подсушете го добре с домакинска хартия.

Смесете всички подправките и оваляйте месото в него.

Сложете свинската пастърма да се суши на тъмно и проветриво място или в хладилник върху домакинска хартия, която трябва да сменяте през няколко дни, тъй като тя поема влагата.

Домашната свинска пастърма е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: