Начин на приготвяне
Смесете содата и киселото мляко. Към тях добавете яйцето, захарта и солта, разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте. Сипете олиото и замесете тесто.
Разделете тестото на четири топки, разточете ги. Завийте ги с фолио и направете плънката за вашите хачапури.
Настържете кашкавала и сиренето, добавете яйцето, малко черен пипер и разбъркайте. Оформете тази смес на 4 топки, всяка от които поставете в средата на питките. Защипете краищата.
Разточете всяка питка с пълнеж според големината на тигана. Намазнете го с масло, сложете една питка да се пече и захлупете с капак. След като е готова, я обърнете от другата страна.
Когато са готови вкусните хачапури с кашкавал и сирене, ги намажете с масло и поднесете.