edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Мързелив тутманик с праз, спанак и киселец

Мързелив тутманик с праз, спанак и киселец

Мързелив тутманик с праз, спанак и киселец
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Всички знаем за ползите на тези зелении, а сега е време да ги включим и в любимия тутманик"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашното в купа.

Добавете към него царевичното брашното, смесете ги и направете кладенче в средата. В него сипете киселото мляко с бакпулвера и солта, яйцата, олиото и накрая прясното мляко.

Разбъркайте с помощта на шпатула до получаването на гладка хомогенна смес.

Нарежете праза на колеца. Отделно измийте спанака и киселеца и ги разрежете само по веднъж в средата. Добавете зеленчуците към тестото. Натрошете и сиренето, разбъркайте добре.

Намазнете тава и я сложете във включената на 180 градуса фурна. Когато тавата се загрее добре я извадете в нея сипете сместа.

Печете тутманика до готовност - около 40 минути. В средата на печенето го извадете и поръсете с ленено семе и настърган кашкавал.

Мързеливият тутманик с праз, спанак и киселец е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: