edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнен Патладжан»Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

АнабелАнабел
Новак
61
1k
7
Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора
Снимка: Анабел
1 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Ето тази рецепта за Имамбаялдъ бихме опитали много скоро - изглежда невероятно вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжаните по дължина. Посолете и ги сложете в купа, за да се отцеди горчилката от тях - най-добре за няколко часа.

Измийте и ги подсушете добре, след което ги изпържете в сгорещено олио.

Нареждайте пържените патладжани върху кухненската хартия, за да попие излишната мазнина.

Подредете ги в подходяща тава за печене.

Наситнете чесъна и лука, задушете ги в малко олио. Прибавете към тях настърганите домати и овкусете с подправките - сол, кимион, черен и червен пипер.

Оставете доматения сос да поври за кратко и го поръсете с магданоз.

Залейте патладжаните. Загрейте фурната на 200 градуса и печете имамбаялдъта за 30-тина минути или до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: