Пуешко с ориз на фурна

Пуешко с ориз на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Да ви е сладко с това класическо пуешко с ориз на фурна"

Необходими продукти

  • ориз - 2 чаши
  • пуешко месо - 300 грама
  • чубрица
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото и го нарежете на кубчета. Сварете го в подсолена вода до готовност.

Наситнете лука и го сипете в тенджера със загрята мазнина. Запържете до златист цвят и прибавете ориза и свареното пуешко. Задушавайте докато зърната ориз станат прозрачни.

Разбъркайте и налейте от бульона, в който варихте месото. Съотношението между ориза и водата е 1:3.

Когато течността заври, овкусете със солта, чубрицата и черния пипер.

Прехвърлете всичко в тава за печене. Загрейте фурната на 190 градуса и печете ориза до готовност - докато се изпари водата и зърната са напълно готови.

Поръсете с магданоз и разпределете в порции.

Пуешкото с ориз на фурна е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: