edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с кисело зеле в глинен съд

Джолан с кисело зеле в глинен съд

Джолан с кисело зеле в глинен съд
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
"Добрата съпруга знае как да зарадва мъжа до себе си - с джоланче с кисело зеле"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана и го подсушете много добре. След това го запечатайте от всички страни в сгорещеното олио.

Прехвърлете го в глинения съд.

В същата мазнина запържете наситнените праз и чесън, малко след това добавете и нарязаното кисело зеле.

Задушавайте в продължение на 10-тина минути и овкусете с подправките - чубрица, черен пипер и дафинов лист, а накрая поръсете и с червения пипер.

Изсипете върху джолана сместа и налейте чаша топла вода.

Сложете гювеча в студена фурна и веднага я включете на 250 градуса. Печете в продължение на около 2 часа и 30 минути или до пълна готовност на месото.

Джоланът с кисело зеле в глинен съд е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: