edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Овчарски Пай»Традиционен Овчарски Пай

Традиционен Овчарски Пай

АнабелАнабел
Новак
61
1k
7
Традиционен Овчарски Пай
Снимка: Анабел
1 / 3
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Само едно парче от този традиционен овчарски пай ще ви засити напълно с комбинацията си от толкова много вкусове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, след което ги обелете и настържете.

Добавете мекото масло и прясното мляко, посолете ги. Разбъркайте до получаване на гладко картофено пюре.

Наситнете и задушете лука в загрята мазнина. Добавете към него нарязаните чушки, морков и чесън.

След като омекнат зеленчуците, прибавете каймата и бъркайте докато се образуват малки трохички. Налейте доматеното пюре, размито с малко топла вода.

Разбъркайте добре и поръсете с риган, черен пипер и сол.

Налейте малко червено вино и гответе още кратко. Накрая на готвенето добавете граха и царевицата. След 2-3 минути прехвърлете сместа в тава за печене.

Отгоре разпределете равномерно картофеното пюре. Поръсете с настъргана моцарела.

Загрейте фурната и изпечете овчарския пай до готовност - около 40-45 минути.

Традиционният Овчарски Пай е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: