Начин на приготвяне
Кората от портокал без бели части се смила със захарта на пудра.
Млякото се загрява на умерен огън с портокаловата захар, рома и прахче ванилия (може и семенца от натурална шушулка).
Яйцата се разбиват заедно с нишестето и кафето, докато се получи гладка смес без гранули.
Сипва се на струйка към млякото и се бърка при слаб огън 10 минути или до сгъстяване.
Не се вари дълго, нито огънят трябва да е по-силен, за да не се пресекат яйцата и да се развали видът и вкусът на яйчния крем.
Не се чака и да стане много гъст, а по-скоро течен, тъй като при изстиването ще си стегне.
Готовият яйчен крем с кафе се разсипва в чашки и когато изстине, се прибира в хладилник леко да се охлади.
По желание се гарнира с бисквитка и се поднася яйчен пудинг за десерт.
Яйчен крем с кафе с повод и без повод.