Начин на приготвяне
Тези пухкави, вкусни дебели палачинки или бухти от грис са идея за интересна закуска за най-малките.
Гарнираме ги със плодове по начин, по който на малчуганите да бъде забавен и с това да ги склоним да хапват повечко полезни плодове.
За нашите палачинки смесваме гриса с млякото и захарта и поставяме на слаб/умерен огън (80 градуса) за 6-7 минути. Бъркаме през цялото време.
Дърпаме сместа от котлона, добавяме маслото и сметаната и изчакваме 2-3 минути температурата да спадне. След като това се случи, слагаме и разбитите две яйца.
Хубаво разбъркваме на гъста каша, покриваме с прозрачно фолио и прибираме в хладилник за 30 минути до 1 час. Фолиото да е прилепнало за сместа, за да не хваща коричка.
От стегналата грис каша формираме кръгли, дебели палачинки/бухти като намазняваме ръцете си или оформяме върху набрашнен плот.
Пържим до златисто от двете страни и изваждаме върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
За по-здравословен вариант може и да запечете на леко намазнен тиган.
Топлите детски закуски от грис поднесете, украсени с различни плодове според въображението ви. Правете очички, крилца и други форми като така придавате живот и цвят на вкусните палачинки с грис.
Добър апетит с тази супер закуска за деца!