Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено мариновано филе от пангасиус

Печено мариновано филе от пангасиус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печено мариновано филе от пангасиус
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Любимият пангасиус, приготвен по този начин, е просто невероятно вкусен"

Необходими продукти

  • пангасиус - 2 бр. филе
  • портокали - 1/2 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 4 с.л. + за намазняване
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете солта, бялото вино, зехтина, подправките и цитрусовите сокове.

Залейте пангасиуса с приготвената марината за риба и оставете в хладилник за 12 часа. Хубаво е филетата риба да са без кожа, за да се мариноват по-добре.

Когато времето отмине, ги махнете от купата и поставете върху хартия. Попийте с втори пласт хартия. Намажете рибата с малко зехтин. Намазнете и скарата.

Печете рибата на скара от двете страни - около 4-5 минути общо.

Печеното мариновано филе от пангасиус сервирайте с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: