Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки воденички с чушки, домати и лук

Пилешки воденички с чушки, домати и лук

Пилешки воденички с чушки, домати и лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ако търсите вкусно мезенце, тук сте на правилното място. Насладете се на тези пилешки воденички със зеленчуци"

Необходими продукти

  • червени чушки - 4 печени
  • пилешки воденички - 500 грама
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • салвия
  • бял пипер
  • сол
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките. Сипете ги в леко подсолена вода и ги сварете до пълна готовност.

Загрейте в тиган маслото и задушете вътре наситнения лук. Прибавете салвията и нарязаните домати.

Гответе 5 минути, като не спирате да бъркате. Нарежете чушките и ги сипете в тигана.

Прибавете готовите воденички към задушените зеленчуци.

Гответе в продължение на 8-10 минути, като разбърквате често.

Овкусете мезето с бял пипер и сол.

Пилешките воденички с чушки, домати и лук са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: