Начин на приготвяне
Почистете картофите и ги нарежете на големи кубчета.
Сварете ги в голяма тенджера с 1 ч.л. сол и ги изцедете добре.
Смесете в голяма купа мащерката, розмарина, балсамикото и зехтина.
Сложете една тава с масло във фурната.
Щом се затопли, извадете я и изсипете в средата ѝ билките.
Поръсете отгоре с наситнен чесън и сварени картофи.
Разбъркайте ги добре и ги овкусете със сол и черен пипер.
Сложете тавата във фурната на около 160 °C за около 30 минути.
След това извадете печените картофи, смачкайте ги съвсем леко с преса за картофи, за да пукнат просто и ги върнете за още 20 минути.
Маслените картофки на фурна са страхотна гарнитура за всяко едно основно ястие.