Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Турски Традиционен Имамбаялдъ

Турски Традиционен Имамбаялдъ

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"А вие обичате ли този турски традиционен Имамбаялдъ?"

Необходими продукти

  • домати - 3 - 4 бр.
  • патладжани - 5 броя
  • чушки - 6 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1
  • бахар - на зърна
  • олио
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки патладжаните и ги посолете. Оставете да престоят един час, за да си пуснат горчилката.

След това ги измийте и подсушете много добре. Оваляйте всеки резен патладжан в брашно и изпържете в добре загрято олио.

Нарежете на ситно морковите и лука и ги запържете в отделен съд. Когато поомекнат, може да добавите и нарязаните чушки. Налейте малко топла вода и задушавайте зеленчуците.

Овкусете ги с подправките - бахар, черен пипер, нарязан чесън, дафинов лист и наситнения магданоз.

Разбъркайте и добавете доматите, нарязани на малки кубченца. Пържете до сгъстяване на сместа.

В подходяща тава за печене започнете да редите пържени патладжани, слой от зеленчуковата смес и редувайте до изчерпване на продуктите.

Залейте имамбаялдъта с чаша олио и две чаши вода. Печете в умерено загрята фурна до готовност.

Турският Традиционен Имамбаялдъ е много вкусно ястие.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнен патладжан, вкусен патладжан на фурна или патладжаните с доматен сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасно ядене!
22.12.2022 18:03
Анонимен
Анонимен
Моркови не видях в необходимите продукти. Нито лук, който непременно трябва да присъства. Жалко!
23.07.2022 14:31