Начин на приготвяне
Нарежете на филийки патладжаните и ги посолете. Оставете да престоят един час, за да си пуснат горчилката.
След това ги измийте и подсушете много добре. Оваляйте всеки резен патладжан в брашно и изпържете в добре загрято олио.
Нарежете на ситно морковите и лука и ги запържете в отделен съд. Когато поомекнат, може да добавите и нарязаните чушки. Налейте малко топла вода и задушавайте зеленчуците.
Овкусете ги с подправките - бахар, черен пипер, нарязан чесън, дафинов лист и наситнения магданоз.
Разбъркайте и добавете доматите, нарязани на малки кубченца. Пържете до сгъстяване на сместа.
В подходяща тава за печене започнете да редите пържени патладжани, слой от зеленчуковата смес и редувайте до изчерпване на продуктите.
Залейте имамбаялдъта с чаша олио и две чаши вода. Печете в умерено загрята фурна до готовност.
Турският Традиционен Имамбаялдъ е много вкусно ястие.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнен патладжан, вкусен патладжан на фурна или патладжаните с доматен сос.
Коментари