Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки по селски

Пълнени чушки по селски

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Пълнени чушки по селски
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Каквото и да кажем за тези пълнени чушки ще е малко, така че се захващайте да ги приготвяте"

Необходими продукти

  • чушки - 12 бр.
  • олио - 50 мл
  • доматен сок - 500 мл
  • за плънката
  • кайма - 300 г
  • лук - 2 глави
  • ориз - 150 г
  • картофи - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лук и картофите в отделни купи на едро ренде.

Запържете лука заедно с каймата за около 10 минути в сгорещена мазнина.

Добавете след това картофите, ориза и подправките - пържете всички продукти, докато остане само мазнината.

Сипете малко червен пипер в плънката за чушките, разбъркайте я и я махнете от огъня.

Изчистете чушките от семките и дръжките.

Посолете ги и ги напълнете с плънката.

Наредете ги в голяма тава и ги залейте с доматен сок и олио.

Завийте пълнените чушки с алуминиево фолио и ги сложете да се печат на 200 °C до готовност.

Пълнените чушки по селски са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: