Начин на приготвяне
Почистете и нарежете по дължина зеления фасул, сварете го в солена вода.
Накълцайте на ситно един от морковите, патладжана, тиквичката, чушките, запържете ги в мазнина.
Доматите настържете и ги добавете към зеленчуците заедно с черния и червения пипер. Разбъркайте.
След като водата се изпари, сипете ориза със зеленчуци в голяма тава. Добавете 4 ч.ч. топла вода от тази, в която се е варил зеленият боб.
Посолете и печете вкусния ориз на фурна на 200 градуса. Съберете в снопчета зеления фасул, а другия морков нарежете на ленти и с тях прихванете снопчетата.
Добавете ги при постния ориз, щом е пол половината от водата. Върнете обратно във фурната.
Щом е готов, поръсете вкусения постен ориз с повече зеленчуци с магданоз.