Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено с гъби и праз в гювеч

Телешко задушено с гъби и праз в гювеч

Телешко задушено с гъби и праз в гювеч
Снимка: Мина Димитрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Колкото и рядко да приготвяте телешко, правете го по тази рецепта в гювеч - вкусът е важен"

Необходими продукти

  • гъби - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • телешко месо - 1 кг
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на кубчета и го сипете в намазнен глинен гювеч. Към него прибавете нарязните гъби и праз.

Добавете виното, дафиновия лист, солта и черния пипер. Захлупете гювеча и го сложете в студена фурна.

Печете телешкото с гъби за два часа на 220 градуса.

След като измине час, проверете дали има достатъчно течност - ако не, сипете още половин часа топла вода.

Телешкото задушено с гъби и праз в гювеч е много вкусно и лесно за приготвяне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: