edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабии»Обикновени курабии захаринки

Обикновени курабии захаринки

Обикновени курабии захаринки1 / 2
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции40
"Дано останат и за нас малко от тези захаринки, защото изглеждат чудесно допълнение за следобедното ни кафенце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и маста в купа с миксер за около 30 секунди.

Добавете бакпулвера, захарта и солта и разбийте отново.

Прибавете след това млякото, яйцето и ванилията. Разбийте всички съставки заедно до получаване на гладка смес.

Изсипете брашното, докато разбивате с миксера. Разделете масленото тесто на две части, покрийте ги с с прозрачно фолио и ги оставете в хладилник за няколко часа.

Разточете готовото тестото върху набрашнен плот на тънък пласт. С формички изрежете захаринките и ги наредете в намазнена тава.

Намажете с помощта на силиконова четка ги намажете отгоре с разбит жълтък, поръсете ги със захар и ги сложете да се печат за около 7 минути на 200 °C до златисто.

При готовност оставете тези домашни курабийки да изстинат и тогава им се насладете.

Обикновени курабии захаринки са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: