Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Традиционно Клафути с Яйца и Череши

Традиционно Клафути с Яйца и Череши

Традиционно Клафути с Яйца и Череши
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Черешката на тортата е това традиционно клафути. Всички вкъщи ще останат повече от очаровани"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 240 мл козе
  • яйца - 4 бр.
  • череши - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч. лимецово
  • краве масло - 2 с.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1/2 с.л. есенция
  • пудра захар
  • амарето - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черешите и ги почистете от костилките.

В подходящ съд разбийте яйцата заедно със солта и захарта и добавете на порции лимецовото брашно при непрекъснато бъркане.

Отделно смесете козето мляко с ванилията и амаретото.

Добавете ги към яйчената смес заедно с маслото и разбъркайте добре.

Намажете една силиконова форма с масло навсякъде и подредете черешите в нея.

Изсипете готовата смес отгоре и я сложете да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна с вентилатор.

Извадете черешовия сладкиш върху дървена дъска, така че да бъде с черешите нагоре.

Оставете Традиционното Клафути с Яйца и Череши да изстине и му се насладете.

По желание ароматното клафути при поднасяне се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: