Начин на приготвяне
Измийте черешите и ги почистете от костилките.
В подходящ съд разбийте яйцата заедно със солта и захарта и добавете на порции лимецовото брашно при непрекъснато бъркане.
Отделно смесете козето мляко с ванилията и амаретото.
Добавете ги към яйчената смес заедно с маслото и разбъркайте добре.
Намажете една силиконова форма с масло навсякъде и подредете черешите в нея.
Изсипете готовата смес отгоре и я сложете да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна с вентилатор.
Извадете черешовия сладкиш върху дървена дъска, така че да бъде с черешите нагоре.
Оставете Традиционното Клафути с Яйца и Череши да изстине и му се насладете.
По желание ароматното клафути при поднасяне се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!